Her kan du læse om SYNG DIG GLAD

Nu skal hele Gilleleje og omegn synge sig glade.

 

Fandtes fællessang som piller
ville depression være udryddet. 

I oktober 2018 blev SYNG DIG GLAD i Gilleleje en realitet og der blev fællessang og musik i Det Gamle Posthus med Gurli Wentzel Larsson som arrangør.  Der synges hver anden mandag fra 27. september 2021 til og med april 2022. 

Alle der kan lide musik og sang er velkomne.  

SYNG DIG GLAD er for voksne, sangglade borgere - der i 2 hyggelige timer (fra kl. 15.00 til kl. 17.00) fornøjer sig sammen med ca. 50 ligesindede. Der stilles ingen krav om musiske evner og forudsætninger -  bortset fra lysten til at synge og høre glad og god musik, uden at indordne sig i de traditionelle kor-krav om musikalitet og tonerenhed.

SYNG DIG GLAD – Gilleleje inviterer alle der vil nyde det sanglige samvær i fælles fornøjelse og synge sange de kender og holder af.

Fællessang påvirker ikke bare hjertet, men også tårekanalerne, følelseslivet og glæden over at være sammen om noget afslappende og rart. Enhver ved at musik og sang har en dejlig indvirkning på helbred og velbefindende.

Deltagerne i SYNG DIG GLAD oplever den glæde og tryghed som vor danske sangskat indbyder til. Vi henter vore sange fra højskolesangbogen, fra vore egne 3 sangbøger med udvalgte sange, samt melodier og sange fra revyer, film, teater, shows m.v.

Arrangøren af SYNG DIG GLAD hedder Gurli Wentzel Larsson, Søborg, Gilleleje. 

Gurli er uddannet Helle Gotved Gymnastik- & Bevægelsespædagog og har i mere end 45 år undervist i Gotved Gymnastik krydret med et gennemgående musikalsk syng-med indhold. De sidste 22 år har hun undervist i Gilleleje Hallen.

Gurli er overbevist om at sang og musik er en vigtig vitaminpille for alle mennesker. Sang er med til at skabe lyse og glade stunder i hverdagen. Gurli har allieret sig med frivillige, som hjælper til med de forskellige praktiske opgaver.

Pianisten er Erik B. Jensen fra Gilleleje. Han er en fremragende pianist og har i mange år været orkesterleder og har akkompagneret til utallige koncerter.  Erik er en lun og morsom mand der har let ved at kommunikere sit glade musikbudskab ud til andre.  På Bibliotekets Mezzanin er der et dejligt flygel som Erik benytter til musikledsagelsen.

Hen ad vejen vil musikledsagelsen forsøgt udvidet med enkelte musikere, visesangere og lignende oplevelsesunderholdning.  

Deltagerne i SYNG DIG GLAD får mulighed for at synge de sange de kender og holder af.
Det vigtigste er, at alle får et par timer, hvor man får brugt lungerne og kommer i fornyet kontakt med vor enestående sangskat. Alt sammen i selskab med andre hyggelige og rare ”sangere”. 

Midt i forløbet holdes en kort pause, hvor deltagerne kan hyggesnakke og evt. læske stemmebåndene over en kop kaffe, en vand eller en lille småkage. For at spare tid og penge, er det besluttet at deltagerne selv medbringer hvad man ønsker at indtage i løbet af de 2 timer.

For at kunne deltage skal man være medlem af Foreningen "Det Gamle Posthus" i Gilleje.  Det koster 50 kr. om året og betales separat til foreningen. 

Deltagerandel:  SYNG DIG GLAD – Gilleleje kr. 100 pr. person pr. halvår, dvs. kr. 200 for hele sæsonen (ca. 13 kr. pr. gang).   Indtægterne går til at afholde nødvendige udgifter til de musikalske aktiviteter, f.eks. musik, sangbøger, etc.

Tilmeldelse og henvendelser til  GURLI WENTZEL LARSSON

FRIJSENVANG – Toftevej 50 – Søborg – 3250 Gilleleje
Email:                     syngdigglad@frijsenvang.dk  
Mobiltelefon           51200713           
Fastnet telefon:     49717070
Hjemmeside:          www.syngdigglad-gilleleje.dk