Her kan du læse om SYNG DIG GLAD

Nu skal hele Gilleleje og omegn synge sig glade.

Fandtes fællessang som piller,
ville depression være udryddet. 

Her er der godt nyt til alle de der kan lide at synge, uden at skulle indordne sig i stemmer og tilrette sig de traditionelle kor-krav om musikalitet og tonerenhed.

31. oktober 2018 blev SYNG DIG GLAD i Gilleleje en realitet og der blev fællessang og musik i Det Gamle Posthus med Gurli Wentzel Larsson som arrangør. Her synges her anden onsdag og alle der kan lide musik og sang indbydes til at deltage. I 2019 synges der flg. dage: 16/1, 30/1, 13/2, 27/2, 13/3 og 27/3. 

SYNG DIG GLAD er en sammenkomst af voksne musik- og sangglade borgere, som i 2 hyggelige timer fornøjer sig sammen med ca. 50 ligesindede.
Det gode er at der stilles ingen krav om særlige musiske evner og forudsætninger, bortset fra lysten til at synge og høre glad og god musik.

SYNG DIG GLAD har sigte på krigstidens Al-Sang, hvor mennesker mødtes for at have et fællesskab i sangens glæder, synge sange de kender og holder af, og nyde det sanglige samvær i en gratis og fælles fornøjelse.

Det er en kendsgerning at der er en direkte forbindelse mellem fællessang og hjertekulen. Fællessang påvirker ikke bare hjertet, men også tårekanalerne, følelseslivet og glæden over at være sammen om noget afslappende og rart.

Enhver ved at musik og sang har en dejlig afslappende indvirkning på vort helbred og vort velbefindende. Deltagerne i SYNG DIG GLAD skal opleve den glæde og den tryghed som bla. højskolesangbogens sange og tekster indbyder til. Men vi henter også vore sange og melodier fra revyer, film, teater, shows m.v.

Arrangøren af SYNG DIG GLAD hedder Gurli Wentzel Larsson, Søborg, Gilleleje. Gurli er uddannet Helle Gotved Gymnastik- & Bevægelsespædagog og har i mere end 45 år undervist i gymnastik baseret på et musikalsk syng-med indhold. De sidste 20 år har hun undervist i Gilleleje Hallen.

Gurli er overbevist om at sang og musik er en kæmpestor vitaminpille for alle mennesker og er med til at skabe lyse og glade stunder for alle der bruger musik og sang i hverdagen. For at endnu flere skal opnå den samme glæde gennem sang og musik er Gurli gået ind i det nye projekt SYNG DIG GLAD som hver anden onsdag finder sted i ”Det Gamle Posthus”, - det nye borgerhus i Gilleleje.

Med sig i opstartsgruppen har Gurli allieret sig med nogle særdeles gode og erfarne lokale musikere der er vel bevandrede  indenfor musik og sang.

Komponist og musiker Erling Bevensee, der af mange er kendt som en fremragende kor- og orkesterleder, som bl.a. i 30 år har været leder af musikskolen i Gribskov Kommune. Erling er en ægte ildsjæl indenfor sang og musik. Erling vil akkompagnere på flyglet og i øvrigt være med til at flette aftenens sange sammen på hans sædvanlige sjove og underholdende måde.

Den anden pianist vil være Erik B. Jensen fra Gilleleje. Erik er mangeårig skoleleder. Han er en fremragende musiker/pianist og har i mange år været orkesterleder og har akkompagneret til utallige koncerter mv.  Erik er en lun og morsom mand der har let ved at kommunikere sit glade musikbudskab ud til andre.

De 2 pianister vil ledsage sangene på flygel.  Hen ad vejen vil musikledsagelsen blive udvidet med enkelte musikere, f.eks. violin, harmonika, guitar, bas og trommer.  

Deltagerne i SYNG DIG GLAD får mulighed for, hen ad vejen, at synge alle de sange de kender og holder af. Både dem de kan teksten på, - men også dem de normalt kun nynner med på.  Når vi synger sammen, holder vi sammen. Vi bliver samhørige og sangen cementerer et fællesskab imellem os.  Fællessang handler om Danmark, danskere, vort land, vort liv og vore holdninger. Teksterne får man udleveret gennem vort eget sanghæfte, fra Højskolesangbogen, på papir eller projekteret op på storskærm.

Det vigtigste er, at alle får et par timer, hvor man får brugt lungerne og kommer i fornyet kontakt med sange hver især holder af og husker.  Alt sammen i selskab med andre hyggelige og rare ”sangere” og musikere.  Alle kan glæde sig til at forny den sangskat der bare ligger og venter på at blive genbrugt.

Det koster ikke noget at deltage, - men man skal være medlem af Foreningen "Det Gamle Posthus" i Gilleje.  Det koster 50 kr. om året at være medlem af foreningen.         
Se i øvrigt mere under menuen "Hvad koster det"

Det hele varer et par timer, og der bliver naturligvis rigtig musik til!
 ”Det Gamle Posthus” har et fint flygel, og arrangørerne har sørget for pianister og sene på sæsonen andre musikere, der spiller til sangene eller har deres helt eget musiktema-program. 

Midt i forløbet holdes en kort pause, hvor deltagerne kan hyggesnakke og evt. læske stemmebåndene over en kop kaffe, en vand eller en lille småkage. For at spare tid og penge, er det besluttet at deltagerne selv medbringer hvad man ønsker at indtage i løbet af de 2 timer.

Hvis du der læser disse linjer spiller bas eller violin på et solidt grundlag vil arrangørerne meget gerne høre fra dig. Det samme gælder hvis du er troubadur og kan give en vise til bedste når lejligheden byder sig.  Du kan kontakte Gurli pr. telefon eller e-mail. 

Se mere på vor hjemmeside www.syngdigglad-gilleleje.dk

Der er ikke ubegrænset plads i salen på Det Gamle Posthus, så derfor har vi stillet krav om  forhåndstilmelding. Du er velkommen til at sende os en e-mail med anmodning om at blive optaget.  

Tilmeldelse og henvendelser til  GURLI WENTZEL LARSSON
FRIJSENVANG – Toftevej 50 – Søborg – 3250 Gilleleje
Email:                      syngdigglad@frijsenvang.dk  
Mobiltelefon           51200713
Hjemmeside:          www.syngdigglad-gilleleje.dk